Forum wędkarskie- wędkarstwo Największe forum wędkarskie w Polsce (dawne Wedkowanie.net). Wędkarstwo, PZW, filmy wędkarskie, metody połowu, testy sprzętu, przynęty i zanęty, łowiska, zdjęcia i gry wędkarskie. Posiadamy ponad 10 tysięczną społeczność, która napisała już przeszło 130 tysięcy wiadomości. Weź udział w dyskusji i dołącz do nas już dziś!
Swego czasu zrobiłem sobie własną wędzarnię na swoje zdobycze. Normalnie trzeba wydać na to sporo gotówki. Ja jednak postanowiłem zainwestować w metalową szafę - za reklamy dziękujemy i odpowiednio ją przerobić. Dzięki temu niskim kosztem mam super wędzarnię w ogrodzie. No i smak samemu uwędzonych rybek jest zdecydowanie lepszy niż tych kupionych w sklepie. A przygotowanie takiej wędzarni wcale nie jest trudne. Jeśli ktoś się zastanawia, jak to zrobić z chęcią mogę pomóc
Ulubiona metoda: Spinning
Okręg PZW: Siedlecki
Pomógł: 19 razy Wiek: 36 Posty: 715 Otrzymał 252 piw(a) Skąd: Mokobody
Wysłany: Czw Gru 11, 2014 21:37
robert pl napisał/a:
Na pewno nie smakują tak jak u Mańka na Bagnach ,
tam wszystko smakuje najlepiej
i wędzarnie też ma super
Aż mi się ciśnie na usta pewien cytat
- E, big deal, ten za to największy, tutaj jest wszystko największe, największe buldingi .........na całym świecie...........tu mamy wszystko najlepsze, największe.
- Przepraszam uprzejmie, a w Krużewnikach był?
A tak poza tym to całkiem ciekawy temat, jutro zrobię zdjęcia swojej wędzarki i wrzucę. Może nie taka dobra jak u Mańka, ale też się z niej da zjeść
Pomógł: 18 razy Wiek: 50 Posty: 535 Otrzymał 52 piw(a) Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Gru 12, 2014 09:01
kp44, piwko za jeden z moich ulubionych cytatów z jednego z moich ulubionych filmów... Ad rem - ja bardzo lubię pichcić, grillować, gotować, wędzić, piec, smażyć... Mam tak, że najbardziej smakuje mi to, nad czym sam się napociłem, sam wypracowałem recepturę, zestaw przypraw i sam wykonałem. Nawet jeżeli są jakieś niedoskonałości, z których przecież zdaję sobie w pełni sprawę, to zrobienie czegoś samemu powoduje, że smak dostaje jakiegoś takiego nieokreslonego "sznytu", który sprawia, że w żadnym innym miejscu nikt mi nic tak wartościowego nie zaserwuje. Dlatego w przyszłym roku kończy się u mnie wędzenie w grillu, a powstanie wędzarenka (nieduża) z prawdziwego zdarzenia, Dlatego takie pomysły jak ten, są mile widziane.
Bajdełej - uczciwie przemyśliwuje też nad produkcją własnego piwa, ale to już krok kolejny i niepewny jeszcze.
_________________ CATCH & EAT www.cb-mania.pl - prawdopodobnie najlepsze forum o CB radiu
Pomógł: 21 razy Wiek: 51 Posty: 913 Otrzymał 294 piw(a) Skąd: Sobiborski Park Krajobrazowy
Wysłany: Pią Gru 12, 2014 10:20
U Mańka wędzarka wcale nie jest taka super, ale na pewno jest ładna i "klimatyczna". W tym temacie; http://www.orybach.pl/17097.htm jak sie dobrze przyjrzycie to troche jej widać.
Ulubiona metoda: Spławik
Okręg PZW: Przemyśl
Pomógł: 71 razy Wiek: 54 Posty: 893 Otrzymał 116 piw(a) Skąd: Przemyśl
Wysłany: Wto Gru 16, 2014 20:38
Joka85, Szykuj się na lato ,najprawdopodobniej między 4 a 20 lipca
coś dokładniejszego bliżej lata mam zamiar nawiedzić to zacne miejsce
i posiedzieć ze 2 tygodnie ,termin nie jest jeszcze sztywny bo wiadomo
z urlopami różnie to bywa ale myślę że tydzień w lewo czy prawo więcej
nic nie powinno się zmienić .
Poza tym wszystko zależy od Mariusza .
Ulubiona metoda: Spławik
Okręg PZW: Opolski
Posty: 11 Skąd: Opole
Wysłany: Śro Gru 17, 2014 19:57
Zamiast przerabianie metalowej szafy lub wydawanie mnóstwa pieniędzy na skomplikowane konstrukcje proponuję zacząć od metalowej beczki i wykopanego w ziemi kanału nakrytego blachą i ziemią.
Konstrukcja bardzo prosta i sprawdzona (chyba na każdej wsi ktoś wędzi lub wędził w ten sposób). Dobra zarówno do ryb jak i mięsa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja nie odpowiada za materialy publikowane przez uzytkownikow. Uzytkownik rejestrujac sie na forum w peeni odpowiada za publikowane przez siebie wiadomosci. Wszelkie roszczenia w sprawie opublikowanych tresci prosimy zgaaszac do ich autorow.