Forum wędkarskie- wędkarstwo Największe forum wędkarskie w Polsce (dawne Wedkowanie.net). Wędkarstwo, PZW, filmy wędkarskie, metody połowu, testy sprzętu, przynęty i zanęty, łowiska, zdjęcia i gry wędkarskie. Posiadamy ponad 10 tysięczną społeczność, która napisała już przeszło 130 tysięcy wiadomości. Weź udział w dyskusji i dołącz do nas już dziś!
Pomógł: 72 razy Wiek: 58 Posty: 2414 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Besko
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 00:28
No to ja podam swój - w sumie nic nowego.
Opłukaną i osuszoną rybę trzeba nasolić i niech sobie trochę poleży, żeby nią przeszła.
Rybę smarujemy masłem /w środku i na zewnątrz/ - nie grubo. Do środka wkładamy pokrojony ząbek czosnku i trochę koperku. Zawijamy w folie i na grilla - od 20 do 30 minut /zależy jaka duża ryba i jaka temperatura/ - nie chce nic innego
Tylko masło to ma być masło a nie jakiś tam mix olejowy
Na grilla nadaje sie wspaniale szczupak lub sandacz, ale taki nie za duży, najlepiej tak kolo wymiaru. Solimy, pieprzymy i kropimy sokiem z cytryny, dodajemy trochę oliwy lub masła, następnie zawijamy w folie aluminiowa. Leszcz jest znakomity z dodatkiem pokrojonej cebulki do wewnątrz wypatroszonej ryby. Węgorza natomiast kroić można w dzwoneczki i grillować powoli, tak aby powoli skapywał z niego tłuszcz.
nowi234 [Usunięty]
Wysłany: Nie Cze 10, 2007 21:46
Ja robie tak:
1. Rybę płucze pod bieżącą wodą i susze ją.
2. Posypuje przyprawami, trochę Vegety, skrapiam oliwą i zostawiam na 1.5 lub 2h.
3. Obwijam rybę folią i wrzucam na ruszt.
Pomógł: 41 razy Wiek: 35 Posty: 847 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Żagań
Wysłany: Śro Wrz 26, 2007 11:00
Mi znajomy kiedyś zrobił pstrągi na grillu
Takie po 45 cm rozcinał rybke z wierzchu krapil ja cytryną do srodka dawał pieczarki z cebula przysmazone na patelni faszerował tym rybke i wiazał dratwą oczywiscie do tego sol i przyprawy jak kto woli jakies ziółka czy vegetki troche smazyl az rybka nabieze koloru.Mi osobiscie bardzo smakowało do tego zimny lech piknie:D :mrgreen: :mrgreen:
_________________ Pomogłem ci ? Kliknij Manchester United Fan FALUBAZ ZIELONA GÓRA LEGIA WARSZAWA
Tutaj znajdziecie sporo przepisów na dania rybne z grilla, przepisy z ryb morskich w większości przypadków można adoptować do ryb słodkowodnych.
http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/grill.html
_________________ Zapraszam do mojej wirtualnej kuchni www.pychotka.pl
Ryby smazymy bez foli. Trzeba ruszt wysmarowac olejem wtedy ryba sie nie przykleji.zadnych przypraw.Miiksujemy olej z oliwek z sokiem z cytryny dodajemy soli ,orygano.Polewamy tym upieczona rybke.Palce lizac. Pozdrawiam z cieplej Grecji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja nie odpowiada za materialy publikowane przez uzytkownikow. Uzytkownik rejestrujac sie na forum w peeni odpowiada za publikowane przez siebie wiadomosci. Wszelkie roszczenia w sprawie opublikowanych tresci prosimy zgaaszac do ich autorow.