Forum wędkarskie- wędkarstwo Największe forum wędkarskie w Polsce (dawne Wedkowanie.net). Wędkarstwo, PZW, filmy wędkarskie, metody połowu, testy sprzętu, przynęty i zanęty, łowiska, zdjęcia i gry wędkarskie. Posiadamy ponad 10 tysięczną społeczność, która napisała już przeszło 130 tysięcy wiadomości. Weź udział w dyskusji i dołącz do nas już dziś!
Około kilograma karpia, kopiasta łyżka pasty pomidorowej, 6szt. papryki (może być w różnych kolorach) 50 g. oleju arachidowego lub sojowego, duża cebula, 2 ząbki czosnku. słodka papryka w proszku
Sprawionego karpia natrzeć czosnkiem roztartym z solą. Pastę pomidorową przesmażyć na oleju i stale mieszając dolać szklankę wody wsypać paprykę w proszku, a następnie zagotować Włożyć do garnka dzwonka karpia i oczyszczoną paprykę i gotować pod przykryciem przez 30 min.
Podawać polanego sosem i przybranego papryką, z ryżem na sypko
_________________ najlepsze ryby to te które zostają w wodzie! "catch and release" - złów i wypuść!!!!!!
Potrzebny karp :smile: oliwa najlepiej z oliwek, łyżka octu i sól.
Sprawionego i wysuszonego karpia solimy z wierzchu i wewnątrz, następnie układamy rybę w żaroodpornym naczyniu skrapiamy oliwą i octem. Wstawia do średnio nagrzanego piekarnika i piec około 20-30 min aż ryba będzie wewnątrz całkowicie wypieczona
_________________ najlepsze ryby to te które zostają w wodzie! "catch and release" - złów i wypuść!!!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja nie odpowiada za materialy publikowane przez uzytkownikow. Uzytkownik rejestrujac sie na forum w peeni odpowiada za publikowane przez siebie wiadomosci. Wszelkie roszczenia w sprawie opublikowanych tresci prosimy zgaaszac do ich autorow.