Forum wędkarskie- wędkarstwo Największe forum wędkarskie w Polsce (dawne Wedkowanie.net). Wędkarstwo, PZW, filmy wędkarskie, metody połowu, testy sprzętu, przynęty i zanęty, łowiska, zdjęcia i gry wędkarskie. Posiadamy ponad 10 tysięczną społeczność, która napisała już przeszło 130 tysięcy wiadomości. Weź udział w dyskusji i dołącz do nas już dziś!
rysiu
Pomógł: 8 razy Wiek: 42 Posty: 125 Skąd: Wągrowiec
Wysłany: Śro Kwi 28, 2010 14:43 Suszenie krwi
czy komuś udało się samodzielnie ususzyć krew bydlęcą lub wieprzową bo nie mam pojęcia jak się do tego zabrać a to chyba jedyny sposób jej utrwalenia poza mrożeniem oczywiście
_________________ Jeśli Bóg jest z nami, to kto jest przeciwko nam ???
Wiesz, mój znajomy Google, mówił że robisz podobnie jak karmel. Podgrzewasz krew do wrzątku, bodajże trochę cukru i wlewasz to co czegoś, nie polecają lodówki, na parapet starczy.
Ostatnio zmieniony przez Yasió Śro Maj 12, 2010 00:15, w całości zmieniany 1 raz
synek
Pomógł: 10 razy Wiek: 42 Posty: 120 Skąd: Nowa Ruda
Wysłany: Wto Maj 11, 2010 23:35
Tylko po co suszyć krew ? U mnie w Bricomarche jest stoisko wędkarskie , i tam mają krew .Opakowanie 350 gram kosztuje 7,20 gr.
_________________ Jeśli pomogłem-kliknij
rysiu
Pomógł: 8 razy Wiek: 42 Posty: 125 Skąd: Wągrowiec
Wysłany: Śro Maj 12, 2010 08:31
synek napisał/a:
Tylko po co suszyć krew ?
to po co samemu przygotowywać kukurydzę skoro puszek po marketach jest full za 1,2 zł czy w wędkarskim za około 3 zł
po co samamu zanętę misternie przygotowywać koro jest tego opór w każdym sklepie ?
Ja mam krew świeżą 5 l za prawie darmo więc po co mam na skróty chodzić i kupować towar niewiadomej jakości ?
[ Dodano: Sro Maj 12, 2010 08:35 ]
Yasió napisał/a:
Wiesz, mój znajomy Google, mówił...
No patrz...Ja go pytałem i nic nie mógł sobie przypomnieć na ten temat a długo go męczyłem.
Dzięki za info Yasió,
_________________ Jeśli Bóg jest z nami, to kto jest przeciwko nam ???
synek
Pomógł: 10 razy Wiek: 42 Posty: 120 Skąd: Nowa Ruda
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 00:26
rysiu napisał/a:
synek napisał/a:
to po co samemu przygotowywać kukurydzę skoro puszek po marketach jest full za 1,2 zł czy w wędkarskim za około3 złote,
No właśnie.Po co ?
Według mnie przygotowywanie kuku ma sens tylko w jednym wypadku......Wtedy , gdy planujemy zasiadkę na karpia , i mamy zamiar ostro sypać kuku do wody.Np. jednorazowo sypiemy 4 - 5 kg ,i tak przez cały przez tydzień.Wtedy przygotowywanie kukurydzy (czyli gotowanie takiej suszonej) ma sens ze względów ekonomicznych.Bez sensu jest przygotowywać kukurydzę , gotować ją , i wogóle jeśli będziemy jej używać jedynie do nabijania na hak i do urozmaicenia nią zanęty .Wtedy po prostu wygodniej kupić w sklepie 2 puszki po 0,99 groszy i ewentualnie dodać atraktora.Jest to jednak tylko moje zdanie.Jeśli ktoś dysponuje nadmiarem czasu , może sie bawić w gotowanie ....
Ahaaa....to dla tych którzy zastanawiają się,czy lepiej jest suszyć krew (fujjj ) , czy może kupić 100 gram za 3 złote, które starcza na parę kilo zanęty.
krew suszona: http://www.allegro.pl/ite...100g_tanio.html
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja nie odpowiada za materialy publikowane przez uzytkownikow. Uzytkownik rejestrujac sie na forum w peeni odpowiada za publikowane przez siebie wiadomosci. Wszelkie roszczenia w sprawie opublikowanych tresci prosimy zgaaszac do ich autorow.