Forum wędkarskie- wędkarstwo Największe forum wędkarskie w Polsce (dawne Wedkowanie.net). Wędkarstwo, PZW, filmy wędkarskie, metody połowu, testy sprzętu, przynęty i zanęty, łowiska, zdjęcia i gry wędkarskie. Posiadamy ponad 10 tysięczną społeczność, która napisała już przeszło 130 tysięcy wiadomości. Weź udział w dyskusji i dołącz do nas już dziś!
Pomógł: 3 razy Wiek: 59 Posty: 214 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Toruń
Wysłany: Czw Gru 13, 2007 08:56 Pulpety z ryb
Obiecałem to piszę:
Jeśli nałapiemy rybki i jest ich naprawdę sporo to można tak:
Ryby parzymy około 2 minut w osolonej wodzie, nawet dokładnie nie trzeba usuwać ości ale kręgosłup koniecznie. Mielimy wszystko w maszynce do mięsa (ja nawet mielę 2 krotnie). Mięsko doprawiamy wedle uznania i dodajemy namoczonego chleba ( bułka tak nie klei rybnego mięska). Na gorącej patelni smażymy pulpety różnej wielkości jak "mamine" mielone do obiadu i malutkie do słoiczka na zimę.
Tak usmażone o średnicy około 2-3 cm zalewamy zalewą octową i do spiżarni. Teraz w zimę jak znalazł. Już nie będę pisać jakie są świetne do lepszych napoi.
SMACZNEGO
_________________ Gdy insektów plaga www.glotox.com pomaga.
Pomógł: 41 razy Wiek: 35 Posty: 847 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Żagań
Wysłany: Czw Gru 13, 2007 13:29
Bardzo dobry przepis glotox sam osobiscie robiłem takie pulpeciki z płoci,ukleji krąpi i innych mniejszych bialych rybek dopra przyprawa zależy od gustu świetnie wysmażone super sprawa:)
_________________ Pomogłem ci ? Kliknij Manchester United Fan FALUBAZ ZIELONA GÓRA LEGIA WARSZAWA
cieszę się, to teraz sami musicie zrobić, a nie oglądać się na babcię
Babcia zawsze będzie robić najlepsze
_________________
AdSense
Skąd: Mountain View
Pomógł: nie raz
biosteron
Pomógł: 4 razy Posty: 237 Skąd: Internet
Wysłany: Pią Gru 14, 2007 16:28 Re: Pulpety z ryb
GLOTOX napisał/a:
Obiecałem to piszę:
Jeśli nałapiemy rybki i jest ich naprawdę sporo to można tak:
Ryby parzymy około 2 minut w osolonej wodzie, nawet dokładnie nie trzeba usuwać ości ale kręgosłup koniecznie. Mielimy wszystko w maszynce do mięsa (ja nawet mielę 2 krotnie). Mięsko doprawiamy wedle uznania i dodajemy namoczonego chleba ( bułka tak nie klei rybnego mięska). Na gorącej patelni smażymy pulpety różnej wielkości jak "mamine" mielone do obiadu i malutkie do słoiczka na zimę.
Tak usmażone o średnicy około 2-3 cm zalewamy zalewą octową i do spiżarni. Teraz w zimę jak znalazł. Już nie będę pisać jakie są świetne do lepszych napoi. SMACZNEGO
Zapewne miales na mysli napój RED BULL
_________________ With nature as with love for woman when not cherish die
Moja babcia też takie robiła jak Jej leszczy nawiozłem Razem z dziadkiem mieli dzionek z głowy,roboty co niemiara
Tak jak GLOTOX pisał, pierwsze parzenie a potem do maszynki i też z chlebem
Tylko do smażenia lepiej kręgosłupy powyciągać (zresztą po parzeniu łatwo odchodzą), bo jak do octu to nie trzeba, bo i tak zmiękną.
Jeszcze jedno,jak sie je dobrze przyprawi to smakują lepiej niż tradycyjne mielone.I co ważne są o wiele zdrowsze. Polecam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja nie odpowiada za materialy publikowane przez uzytkownikow. Uzytkownik rejestrujac sie na forum w peeni odpowiada za publikowane przez siebie wiadomosci. Wszelkie roszczenia w sprawie opublikowanych tresci prosimy zgaaszac do ich autorow.