Forum wędkarskie- wędkarstwo Forum wędkarskie- wędkarstwo Największe forum wędkarskie w Polsce (dawne Wedkowanie.net). Wędkarstwo, PZW, filmy wędkarskie, metody połowu, testy sprzętu, przynęty i zanęty, łowiska, zdjęcia i gry wędkarskie. Posiadamy ponad 10 tysięczną społeczność, która napisała już przeszło 130 tysięcy wiadomości. Weź udział w dyskusji i dołącz do nas już dziś!
Użytkownicy Mapa użytkowników Filmy Wędkarskie Dzienniki wędkarskie Targowisko Wyszukiwarka Album zdjęć  Kontakt 

Sum od strony kulinarnej

Maniek 
Zakochany w Bugu


Pomógł: 21 razy
Wiek: 51
Posty: 913
Otrzymał 294 piw(a)
Skąd: Sobiborski Park Krajobrazowy


Wysłany: Pią Cze 13, 2014 19:42   

kp44 napisał/a:
A jaki rozmiar suma jest najlepszy do konsumpcji? Bo raczej nie te 20 kg i wyżej prosiaczki.

No właśnie te 20kg i wyżej prosiaczki- przynajmniej z Bugu są rewelacyjne.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
AdSense

Skąd: Mountain View
Pomógł: nie raz
kp44 
Administrator
i zwykły pijak :)



Ulubiona metoda: Spinning
Okręg PZW: Siedlecki
Pomógł: 19 razy
Wiek: 36
Posty: 715
Otrzymał 252 piw(a)
Skąd: Mokobody


Wysłany: Pią Cze 13, 2014 22:16   

A to mnie Maniek zaskoczyłeś, myślałem że powyżej 20 kg to padlina.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
Lulek 


Ulubiona metoda: Spinning/Grunt
Pomógł: 31 razy
Wiek: 41
Posty: 696
Otrzymał 133 piw(a)
Skąd: Łódź


Wysłany: Pią Cze 13, 2014 23:21   

Kosa napisał/a:
Wczoraj kumpel jadł suma z grilla, ponoć palce lizać, aż mu zazdroszczę :(

Grilowany lub po prostu z patelni na mące - rozmiar okołowymiarowy z + - na dłuższej zasiadce to raj dla podniebienia .
kp44 napisał/a:
A to mnie Maniek zaskoczyłeś, myślałem że powyżej 20 kg to padlina.

Mnie też :) Chyba, że o wędzenie chodzi ?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
robert pl 
Moderator
Spławik i grunt



Ulubiona metoda: Spławik
Okręg PZW: Przemyśl
Pomógł: 71 razy
Wiek: 53
Posty: 894
Otrzymał 116 piw(a)
Skąd: Przemyśl


Wysłany: Pią Cze 13, 2014 23:46   

Nie miałem okazji spróbować takiego powyżej 20 ale kiedyś we trzech przy dobrej wódeczce przez cały dzionek daliśmy rade takiemu około 14 +- i muszę stwierdzić że mięsko rewelacja a wątroba smażona po prostu palce lizać ;)
_________________
robert pl

http://img2.demotywatoryf...las1991_500.jpg



Wystawiono 1 piw(a): Maniek    » Więcej szczegółów
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Maniek 
Zakochany w Bugu


Pomógł: 21 razy
Wiek: 51
Posty: 913
Otrzymał 294 piw(a)
Skąd: Sobiborski Park Krajobrazowy


Wysłany: Sob Cze 14, 2014 07:49   

robert pl napisał/a:
a wątroba smażona po prostu palce lizać ;)

O tak :>
Postaw piwo autorowi tego posta
 
AdSense

Skąd: Mountain View
Pomógł: nie raz
Disaster 

Pomógł: 23 razy
Wiek: 32
Posty: 409
Otrzymał 33 piw(a)
Skąd: Zagnańsk


Wysłany: Sob Cze 14, 2014 11:18   

Sumy szybko rosną i żyją bardzo długo, przez co może to mięsko tak szybko nie traci walorów.
_________________
Cytat:
Postaw piwo autorowi tego posta
 
Bączek 
Moderator



Ulubiona metoda: Feeder
Okręg PZW: Zamość
Pomógł: 2 razy
Wiek: 35
Posty: 359
Otrzymał 190 piw(a)
Skąd: Michalów


Wysłany: Sob Cze 14, 2014 17:47   

Maniek napisał/a:
robert pl napisał/a:
a wątroba smażona po prostu palce lizać ;)

O tak :>


Ja najczęściej raczyłem się takimi około dwunastkami które były wyśmienite, ale już pluje sobie w brodę że nigdy nie jadłem ich wątroby, nigdy nie wpadłem na to kurna... :|
_________________
Postaw piwo autorowi tego posta
 
Artur Betcher 
Gawędziarz Erotoman Teoretyk


Pomógł: 4 razy
Wiek: 45
Posty: 214
Otrzymał 11 piw(a)
Skąd: Paryż


Wysłany: Nie Cze 15, 2014 16:59   

To ja do tej wątroby dorzuce jeszcze przepisy.

Sum 211cm przyrządzony po cygańsku



Sum z grilla



Smacznego :lol:

Wystawiono 1 piw(a): wędkarz509    » Więcej szczegółów
Postaw piwo autorowi tego posta
 
robert pl 
Moderator
Spławik i grunt



Ulubiona metoda: Spławik
Okręg PZW: Przemyśl
Pomógł: 71 razy
Wiek: 53
Posty: 894
Otrzymał 116 piw(a)
Skąd: Przemyśl


Wysłany: Nie Cze 15, 2014 19:21   

Bączek napisał/a:
Maniek napisał/a:
robert pl napisał/a:
a wątroba smażona po prostu palce lizać ;)

O tak :>


Ja najczęściej raczyłem się takimi około dwunastkami które były wyśmienite, ale już pluje sobie w brodę że nigdy nie jadłem ich wątroby, nigdy nie wpadłem na to kurna... :|


To żałuj,ale zawsze możesz to nadrobić ;)
_________________
robert pl

http://img2.demotywatoryf...las1991_500.jpg


Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
wędkarz509 

Wiek: 47
Posty: 37
Otrzymał 36 piw(a)
Skąd: Biłgoraj


Wysłany: Pon Cze 16, 2014 05:36   

Artur u nas takie sumy się niestety katrupi na miejscu bo w polsce takie ryby to szkodniki
Postaw piwo autorowi tego posta
 
AdSense

Skąd: Mountain View
Pomógł: nie raz
Wyświetl posty z ostatnich:   

» Wędkarstwo, strona główna » Działy pozostałe » Hyde Park » Sum od strony kulinarnej

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Styl Forum - GrzegorzM ©

Administracja nie odpowiada za materialy publikowane przez uzytkownikow. Uzytkownik rejestrujac sie na forum w peeni odpowiada za publikowane przez siebie wiadomosci. Wszelkie roszczenia w sprawie opublikowanych tresci prosimy zgaaszac do ich autorow.

strzalkaMapa Forum