Forum wędkarskie- wędkarstwo Największe forum wędkarskie w Polsce (dawne Wedkowanie.net). Wędkarstwo, PZW, filmy wędkarskie, metody połowu, testy sprzętu, przynęty i zanęty, łowiska, zdjęcia i gry wędkarskie. Posiadamy ponad 10 tysięczną społeczność, która napisała już przeszło 130 tysięcy wiadomości. Weź udział w dyskusji i dołącz do nas już dziś!
Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Posty: 132 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Mar 20, 2012 14:58
Mój faworyt to okoń z grilla
A co do samego grillowania to zazwyczaj w sreberku z przyprawami. LŚNIĄCĄ stroną do wewnątrz ( mniej sie przypala oraz lepiej zatrzymuje ciepło). Ze względu na sposób produkcji takiej foli, ta lśniąca strona lepiej się nadaje
kp44 Podoba mi się pomysł z 2godzinnym moczeniem ryby w wodzie z cytryną.
_________________ ...Nie wdawaj sie w klótnię z debilem, wstępnie sprowadzi Cię do swego poziomu, a końcowo pokona doświadczeniem...
A co do samego grillowania to zazwyczaj w sreberku z przyprawami. LŚNIĄCĄ stroną do wewnątrz ( mniej sie przypala oraz lepiej zatrzymuje ciepło). Ze względu na sposób produkcji takiej foli, ta lśniąca strona lepiej się nadaje
kp44 Podoba mi się pomysł z 2godzinnym moczeniem ryby w wodzie z cytryną.
tego nie wiedziałam, że jest różnica. Co do moczenia ryby w wodzie z cytryną jestem jak najbardziej za . Jaką najwiekszą rybę złowiliście?
Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Posty: 132 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Śro Mar 21, 2012 07:59
Szymon , okonia obdzierasz ze skóry ?? Czy próbujesz go jakoś skrobać ? Czy też zostawiasz go na zewnątrz takiego jaki jest i tylko po ugrilowaniu środek wyjadasz ??:)
Co do wielkości to i jak się trafi duży garbacz to i tak jest smaczny.
Osobiscie nie smakują mi szczupaki, jakoś tak dziwnie, lubię je łowić ale zawsze wracają do wody:)
_________________ ...Nie wdawaj sie w klótnię z debilem, wstępnie sprowadzi Cię do swego poziomu, a końcowo pokona doświadczeniem...
Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Posty: 132 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Śro Mar 21, 2012 09:46
Szymon, kolega jakieś dwa lata temu pokazywał mi jak można obedrzeć okonia. Dobrze zaczepić nóż i sama skórka schodzi z łuskami i tym podobnym. Jak narazie słabo mi to wychodzi, ale troche poganiam w tym roku okonie to poprawie technike.
W tym roku zamierzam poeksperymentować :Ryba+warzywa+masło+przyprawy =>do folii=>na grill.
_________________ ...Nie wdawaj sie w klótnię z debilem, wstępnie sprowadzi Cię do swego poziomu, a końcowo pokona doświadczeniem...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja nie odpowiada za materialy publikowane przez uzytkownikow. Uzytkownik rejestrujac sie na forum w peeni odpowiada za publikowane przez siebie wiadomosci. Wszelkie roszczenia w sprawie opublikowanych tresci prosimy zgaaszac do ich autorow.