Forum wędkarskie- wędkarstwo Największe forum wędkarskie w Polsce (dawne Wedkowanie.net). Wędkarstwo, PZW, filmy wędkarskie, metody połowu, testy sprzętu, przynęty i zanęty, łowiska, zdjęcia i gry wędkarskie. Posiadamy ponad 10 tysięczną społeczność, która napisała już przeszło 130 tysięcy wiadomości. Weź udział w dyskusji i dołącz do nas już dziś!
Cześć chciałam się Was spytać czy trochę grillujecie . Często mieszam te czynności. Najpierw łowienie, a pózniej grillowanie . Bardzo lubię rybke z grilla, a Wy?
Ulubiona metoda: Spławik,Grunt
Pomógł: 4 razy Posty: 74 Otrzymał 11 piw(a) Skąd: Kuj-Pom
Wysłany: Wto Mar 20, 2012 08:29
W jaki sposób ją grillujesz ? bezpośrednio na ruszcie czy zawijasz w jakieś złotka a przyprawy? napisz coś więcej ja kiedyś za dzieciaka piekłem ryby- karasie-na ognisku były bardzo pyszne.
Pomógł: 9 razy Wiek: 41 Posty: 239 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: poznań
Wysłany: Wto Mar 20, 2012 08:46
Witam ja także często griluje rybki, zawsze zawijam (w te sreberka) folie aluminiową skrapiam cytrynką i na ruszt pychota, tak robie nad wodą, jak robię grila na działce i mam rybki to dzień wcześniej przyprawiam przyprawą do ryb i majranką potem skropione cytrynką, folia i na ruszt.Do pstrąga można włożyć troszkę masełka.
W jaki sposób ją grillujesz ? bezpośrednio na ruszcie czy zawijasz w jakieś złotka a przyprawy? napisz coś więcej ja kiedyś za dzieciaka piekłem ryby- karasie-na ognisku były bardzo pyszne.
przeważnie w folii bo boję się, że się rozlecą. Lubie karasie, nie ma to jak złowione i swieze. Te ze sklepu mrożone nie sa takie pyszne. Z ogniska nie jadłam, smaczne?
Ulubiona metoda: Feeder
Okręg PZW: Zamość
Pomógł: 2 razy Wiek: 35 Posty: 359 Otrzymał 190 piw(a) Skąd: Michalów
Wysłany: Wto Mar 20, 2012 09:24
Dla mnie najlepszą rybką z grilla jest karasek tak jak mówicie w folii dobrze przyprawiony najczęściej z kumplami na szybko robimy to wegetą szybka przyprawa a wychodzi bajka, jak już siadamy bardziej elegancko jest czas na pokrojenie cebulki albo nawet zaopatrzenie się w przyprawy do ryb
Zazdroszczę wam Koledzy, grill, rybka-a ja po prostu nie znoszę smaku ryby. Wiem jaka jest zdrowa i chciałbym się przełamać, ale jakoś nie mogę. No i jeszcze te ości. Mam nadzieje, że z czasem zmieni mi się smak i będę mógł czasem zjeść to co sam złowię.
Ulubiona metoda: Spinning
Okręg PZW: Siedlecki
Pomógł: 19 razy Wiek: 36 Posty: 715 Otrzymał 252 piw(a) Skąd: Mokobody
Wysłany: Wto Mar 20, 2012 10:30
Ja uwielbiam szczupaka z grilla, ale karaski też są super. Widzę, że co wędkarz to przepis. Ja oczyszczoną rybę moczę przez 2 godziny w wodzie z kilkoma plasterkami cytryny, potem doprawiam solą i pieprzem bądź wegetą, do środka cebulka, nieco czosnku i łyżeczka masła, posypuje majerankiem, zawijam w sreberko i długo piekę na najmniejszym możliwym ogniu.
Ja kocham ryby! , nie tylko jeść ale również łowić. To taki relaks. Każdą rybę na grillu lubię, po prostu pychotka!. Karaski faktycznie są nieco ościste, ale w smaku pycha!
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Posty: 307 Otrzymał 119 piw(a) Skąd: wschód
Wysłany: Wto Mar 20, 2012 11:02
Uważam, że najlepsza rybka to taka, która od razu po złowieniu przyrządzimy
Najbardziej lubię linka. Po złowieniu rybki(ok 1kg lin na dwie osoby wystarczy) od razu ją sprawiam(zostawiam głowę) i myję w wodzie w której ja złowiłem. Biorę łyżeczkę musztardy, opakowanie przyprawy do ryb i trochę oleju i po wymieszaniu tego nacieram tym rybkę. Pózniej obkładam rybę dużą ilością cebulki i zawijam w foli aluminiowej i wrzucam na grilla na ok 30 min. Pychota
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja nie odpowiada za materialy publikowane przez uzytkownikow. Uzytkownik rejestrujac sie na forum w peeni odpowiada za publikowane przez siebie wiadomosci. Wszelkie roszczenia w sprawie opublikowanych tresci prosimy zgaaszac do ich autorow.